beta2 çıkış tarihi hakkında

Kategori: Boğaz Harbi - Yayınlanma Tarihi: 29 September 2010, Wednesday, 14:21 - 2 Yorum
  

Merhaba, artık bu konuda parça parça açıklama yapmak yerine gerçekten derli toplu ve durumu gayet net bir şekilde özetleyen bir yazı yazmak istedik. Öncelikli olarak beta2 tanıtım videosu ve beta2 hakkında göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür etmek isteriz.

Kara Savaşları Betası, yani teknik olarak beta2 ismini verdiğimiz sürüm, şu anda tamamen oynanabilen, şirket içerisinde testleri devam eden, yaklaşık olarak 1 saatlik bir oynanışa sahip, gerçek senaryoda 5 bölümde anlatılan Seddülbahir Cephesi Savaşları’nın tanıtımı şeklinde hazırlanmış bir sürümdür. Yayınlanması ile birlikte, kullanıcılardan geri bildirim alınarak oyunun geliştirilmesinde büyük fayda sağlayan kullanıcı görüşlerinin bolca toplanacağı ve oyunun bundan sonrası için gelişen noktalarını denemek üzere titiz bir seçim sonucu oluşturulacak test ekibinin seçilmesinde kullanılacak bir sürümdür.

Beta2’nin çıkışını yapması için Kodgraf Oyun Stüdyosu olarak belirlediğimiz bazı kriterler mevcut, bunlardan ilki olan ve genellikle kullanıcıların ilgilendiği tek kısım olan oyunun oynanabilmesi gerçekleşmiş durumdadır. Diğer bir büyük kilometre taşı ise oyunun bundan sonra devam edebilmesi için yatırımcı ve/veya sponsor bulunmasıdır. Bu aşama tamamlandığında yatırımcı ile yapılacak görüşmede ortak bir karar alınarak beta2’nin açık (tüm kullanıcılara) veya kapalı (sadece yapılan başvurularda kabul edilen kullanıcılara) beta olarak yayınlanması, yayınlanma tarihi, nasıl yayınlanacağı gibi konular bütünüyle ele alınacaktır. Alınacak bu ortak karardan önce kesinlikle beta2 yayınlanmayacaktır.

Tüm bu süreçler devam ederken beta2’nin görünümünü siz takipçilerimizle paylaşmak için 30 Ağustos’ta bir tanıtım videosu yayınlandı (izlemek için buraya tıklayınız). Tanıtım videosu gerçekten büyük bir ilgi gördü, iyi ya da kötü bir sürü eleştiri aldık, bunun için ayrı ayrı herkese teşekkür ederiz. Zaten oyunu geliştirilmeye devam ederken beta olarak kullanıcılara açacak olmamızın, videolar yayınlamamızın, facebook ve twitter gibi sosyal mecralarda bulunmamızın tek amacı ELEŞTİRİ ALMAK ve OYUNU DAHA İYİ BİR NOKTAYA GETİREBİLMEKTİR.

Ancak takipçilerimizin bazılarının, sanki oyunun tamamı bitmiş ve biz belirli sayıda bir ön sipariş alıp da sürekli çıkış tarihini erteliyormuşuz gibi (ki dünya genelinde çoğu oyunda bunun olması çok normaldir) davranmamalarını ve oyunun geliştirilmeye devam ettiğini unutmamalarını rica ediyoruz. Yatırımcı ve/veya sponsor sürecinin uzaması dahilinde, beta2 hakkındaki merakları biraz olsun gidermek için bir oyun içi oynanış videosu yayınlamayı düşünüyoruz.

Beta2 için de yukarıda belirttiğimiz tüm kriterler sağlanmadıktan sonra sadece oyun oynanabiliyor diye oyunu kullanıcılara açma yoluna gitmeyeceğimizi ve beta2’yi yayınlamamızda şu an için belli bir tarih olmadığını bir kez daha söylemek isteriz.

Oyunun geliştirilme sürecinden ve tüm gelişmelerden haberdar olmak için http://facebook.com/bogazharbi ve http://twitter.com/bogazharbi adreslerini takip etmenizi öneriyoruz. Ayrıca her türlü fikir alışverişi, eleştiri ve hoş sohbet için http://bogazharbi.com/forum adresine herkesi bekliyoruz.

Saygılar…

Kodgraf Oyun Stüdyosu


2 Yorum