blog hakkında

Kodgraf Geliştirici Günlükleri, Temmuz 2010’da faaliyete geçirdiğimiz, önceleri Kodgraf Oyun Stüdyosu’nun amiral gemisi oyunlarından Boğaz Harbi‘nin daha sonra ise geliştirdiğimiz, geliştirmekte olduğumuz ve geliştirmeyi düşündüğümüz, tüm 2d/3d pc ve mobil oyunların, geliştirme süreçlerinde yolda karşılaştıklarımız ile ilgili oyun geliştiricilere seslenmek, onlardan geri bildirim ve eleştiri almak kısacası işimizi en iyiye taşımak için açılmış bir blogdur.

Boğaz Harbi’nde ve diğer geliştirdiğimiz oyunlarda, kullandığımız oyun motorları ve mobil platformlarla ilgili karşılaştığımız sorunları, çözümlerini, geliştirdiğimiz teknolojileri Mobil platformlarda karşılaştığımız sorunlar, çözümleri ve daha fazlası ile birlikte burada karşınızda olacağız.

Bu blog, stüdyodaki her takımın (Programlama, Grafik Tasarım ve İllüstrasyon, 3d Modelleme, Animasyon) mevcut işlerini geliştirirken kullandığı teknolojileri, yöntem ve metotları, çektiği çileleri aktardığı bir platformdur. Sizlerin de değerli yorumları ile birlikte ortaya güzel bir iş çıkacak, sıkı dostluklar kurulacak ve bazen tartışmalar yaşanacaktır. Ancak herkes komplekslerinden arınıp başkalarına yardım etmek ve yol göstermek için ve çoğu zaman da yaptığı işin eleştirilmesi ve daha iyisini elde edebilmek için burayı yazıları ile zenginleştirecektir.

Tüm ekip olarak blogdan en iyi şekilde yararlanmanızı diliyoruz.

Belki yazdıklarımız bir gün, birilerine, bir yerlerde faydalı olur.