teknogirişim’in kabulü, kosgeb’in reddi!

Kategori: Boğaz Harbi, Genel - Yayınlanma Tarihi: 8 April 2011, Friday, 02:23 - 5 Yorum
  

Nisan 2008’den bu yana çalışmalarını sürdürdüğümüz, Temmuz 2009-Mayıs 2010 tarihleri arasında Microsoft İnovasyon Merkezi’nde geçen ve herhangi bir maddi destek olmadan sürdürdüğümüz 3 yılın sonunda artık mutlu sona ulaştık. 6 Nisan 2011’de, “2011 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı” çerçevesinde Boğaz Harbi, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından desteklenmeye değer bulundu ve finans sorunumuz büyük ölçüde çözülmüş oldu.

Teknogirişim desteğini kazandıktan sonra, internet sitemizden, facebook adresimizden, twitter üzerinden, forumumuzdan ve hatta telefonla bile tebrik mesajları aldık ve hatırlayan hatırlamayan herkese sonsuz teşekkür ediyoruz.

Teknogirişim desteğinin sevincini yaşarken, 7 Nisan 2011’de KOSGEB Isparta Hizmet Merkezi Müdürlüğü’nün ilk başvurusunu Ocak 2011’de yaptığımız 3. kuruluna girdik. Kuruldan projemizin bütçesi yüksek bulunduğu için ve görüşe giden projemizin görüşü “olumsuz” geldiği için reddedildiği haberini aldık.

Teknogirişim kurulundaki saygıdeğer kurul üyelerinin “Bu 100 bin TL size oyunu yapabilmeniz için yetecek mi? Daha fazlasına ihtiyacınız olacaktır.” sorusuna karşılık, KOSGEB Isparta Hizmet Müdürlüğü’ndeki saygıdeğer kurul üyeleri “Bu kadar bütçe bir oyun yazmak için çok fazla, bizim de kamu kaynaklarının etkin kullanılması konusunda gerçekten dikkatli olmamız gerekiyor” cümlesi bizi çok düşündürdü! Ayrıca bilenkişinin! olumsuz görüş bildirdiği projemizin Teknogirişim Kurulu’ndaki uzmanlar tarafından, desteklenen 288 proje arasında 26. sırada olması ve 100 üzerinden 79,80 puan alarak desteklenmeye değer bulunması sanıyoruz gerekli yerlere çok güzel gitmiştir. (Bkz. 2011 Teknogirişim Sermayesi Desteklenen Girişimciler Listesi)

2011 Teknogirişim Sermayesi, başta bize ve ailelerimize, daha sonra oyunu takip eden, gönül ve emek veren ve merakla bekleyen herkese hayırlı olsun.

Teknogirişim, Boğaz Harbi’nin tam sürümünün çıkması için çok büyük bir adımdır ve finans problemlerimizi büyük ölçüde çözmüştür. Şimdi şirketimizin kurulumunu yapıp, yeni ofisimizde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bundan sonra nasıl bir yol izleyeceğiz ve nasıl bir oyun bizi bekliyor gibi soruları şirket kurulum işlemleri tamamlandıktan sonra yine bir yazı ile açıklayacağız. Beta 2’nin dağıtılması, yeni bir görsel yayınlanması, yeni bir video yayınlanması gibi bir düşüncemiz şu anda yoktur. Yeni yol haritası hazırlandığında tüm bu sorulara cevap bulabileceksiniz.

Bizi http://facebook.com/bogazharbi ve http://twitter.com/bogazharbi adresinden ve http://bogazharbi.com http://bogazharbi.net http://bogazharbi.org http://boğazharbi.com (evet yanlış duymadığınız yumuşak g le boğazharbi.com 😉 ) adreslerinden arzu ettiğiniz birisi üzerinden 😀 takip edebilirsiniz. Oyun hakkındaki görüş ve önerilerinizi, fikir ve eleştirilerinizi, enine boyuna tartışmak ve fikir alışverişinde bulunmak için 7/24 açık olan http://bogazharbi.com/forum adresindeki forumumuza herkesi davet ediyoruz.

Saygılar…

Berkan USLU
Boğaz Harbi Proje Lideri & Yazılım Geliştirici


5 Yorum

  • Hayırlı olsun .Sıra geldi daha çok çalışmaya 🙂

  • Ekte TC Kimlik no vb özel bilgiler bulunmakta. Düzeltirseniz sanırım daha iyi olacaktır.

  • Merhaba Timur, ek bizim açıkladığımız bir durum değil. Tamamen Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın herkese açık bir listesi, bunun için değiştirme gibi bir durum söz konusu olamaz.

  • Berkan Bey,

    projeniz hayirli olsun, tebrik ederim. Oncelikle Teknogirisim projenizin desteklenmesini “oscar kazanmis bir aktor” edasiyla duyurmaniz ilginc olmus. Projenizin desteklenmesi onemli bir surec ancak ifadelerinize bakilirsa Turkiye’nin ekonomisini bastan yaratacak gibi bir haliniz var. Beklentilerinizi makul duzeye cekmenizi oneririm. Ikinci olarak; Isparta Hizmet Merkezi Müdürlüğü’nun tarafiniza verdigi cevap haksiz sayilmaz. Oyun yazmak icin 100.000 TL aslinda fazla bile. Biyoteknoloji alanindaki proje giderlerini dusundugunuzde, malzeme, cihaz, ekipman ve kalifiye personel giderleri 100.000 TL’nin cok cok uzerinde olmasina karsin yazilimcilarla ayni butceye destek verilmekte. Bu nedenle kendinizi aslinda sansli bile sayabilirsiniz. Size bol sans silerim.

  • Merhaba Bir Dost (ismini biliyoruz ama siz böyle yazmayı tercih etmişseniz saygı duyarız), öncelikle tebriğiniz için teşekkür ederiz. Ancak yazımızın hiç bir yerinde Türkiye ekonomisini yeniden yaratacağımızı belirttiğimiz bir yer göremedim.

    Beklentilerimiz zaten bu yazıyıyı yayınladıktan yaklaşık 3 sene sonra çok daha farklı bir şekilde değişti. Ancak anlayamadığım nokta sizin oyun yazmak için ön gördüğünüz fiyat nedir? İş planını görmeden, hedefleri ve sonuçlarını görmeden “100.000 TL’nin fazla bile” olduğunu söylemek ancak oyun sektörü hakkında bilgi sahibi olmadığınızın göstergesidir.

    Sanıyorum bizim ülkemizin vizyon eksikliğinin temeli de buradan kaynaklanıyor “bilgi sahibi olmadan hüküm sahibi” oluveriyor eksiksiz herkes. Siz 3D FPS bir oyunun gerçek bütçesinin yurt dışında ve yurt içinde nerelerde olduğunu hiç araştırdınız mı?

    Oscar kazanmış bir aktör edasıyla size iyi çalışmalar diliyorum….

    Berkan USLU