Mobil Uygulama Geliştirme

Kodgraf Oyun Stüdyosu, uzman kadrosuyla oyun geliştirmenin yanında iOS, Android, Windows Phone 8 ve Blackberry üzerinde mobil uygulama geliştirme, dijital yayıncılık (Newsstand, Google Play Newsstand, iBooks, Google Play Books) ve mobil analiz sistemleri (yüz tanıma, el hareketleri ile cihaz kontrolü vb.) üzerine çalışmalar yapmaktadır. Mobil uygulama geliştirme noktasında, kurumsal uygulama geliştirme, Instagram, Twitter gibi sosyal paylaşım uygulamaları gibi çok geniş bir yelpazede hizmet vermekteyiz.

Dijital Yayıncılık alanında, iOS’un dergi ve süreli yayınlar uygulama mağazası Newsstand ve Android’in Google Play Newsstand mağazaları üzerinde uygulama yayınlama ve gerekli sunucu ayarlarının yapılarak her ay ya da hafta gibi belirlenebilecek periyotlarda yeni yayının yüklenmesi işlemleri yapılmaktadır. Ayrıca tek başına uygulama şeklinde de tasarlanarak, interaktif katalog ve dergi tasarımı ile yayınlar klasik algısından çıkarak daha etkileşimli ve youtube, vimeo gibi video platformlarındaki videoların entegre edilmesi ile bir katalogun veremeyeceği etkinin dijital ortamda verilmesi gibi çok geniş bir yelpazede dijital yayıncılık faaliyetleri yapılmaktadır. Bunların yanında iBooks ve Google Play Books ile birlikte dijital kitap yayınlama alanında da çözümler ile dijital ortamda herhangi bir yayıncıya veya matbaaya gerek kalmadan dijital kitap yayını faaliyetlerimiz bulunmaktadır.

Mobil analiz sistemlerinde ise Android ve iOS tabanlı cihazlarda yüz tanıma işlemlerinin yapılması, el hareketlerinin algılanarak Android veya iOS tabanlı cihazların ve uygulamaların kontrol edilmesi işlemleri yapılabilmektedir. Geliştirilen bir TV ve Radyo uygulaması sayesinde el hareketleri ile birlikte uygulamanın sesinin açılması, kanallar arasında geçiş yapılması gibi bir çok detaylı işlem ve navigasyon işlemi hareket algılama (motion detection) ile yapılabilmektedir.

Kodgraf Oyun Stüdyosu